Hinnoittelu

Aloitetaan hinnoista, sillä ne ovat yksinkertaisia:

  • Järjestöt ja muut voittoa tuottamattomat tahot: 49,90€/työtunti
  • Kaikki muut: 79,90€/työtunti

On perin selvää, ettei käytännössä kukaan halua ajatella webbiprojektia työtunteina, vaan yhtenä selkeänä könttäsummana. Minä taas en työntekijänä halua ajatella projektia könttänä vaan tiettynä korvauksena menetetystä ajasta. Hätä ei silti ole tämän näköinen. Monille yleisesti halutuille työtehtäville on valmiit aika-arviot (tulevat aikanaan myös tänne), joiden perusteella hinnan voi suurinpiirtein laskea valmiiksi, ja projektisopparit voidaan tehdä kiinteiden summien mukaan. Vastaavasti jos tarvitset pitkäaikaisempaa duunaria hommaan, joka on helppo laskea työtunteina, voidaan hintoja viilata alaspäin. 


Nettisivut

Työkaluina käytän nettisivuja luotaessa pääasiassa Drupal ja Backdrop CMS -julkaisujärjestelmiä. Myös Wordpress taipuu, mutta en suosittele sen käyttöä yksinkertaista blogia monimutkaisempiin setteihin.

Tiedostojen synkronointi

Dropboxin kaltaista tiedostosynkronointia varten on saatavilla Owncloud-pilvisovellus.

Palvelintila

Vuokraan asiakaskäyttöön palvelintilaa sekä suomalaisilta UpCloud-virtuaalipalvelimilta (=lyömätöntä tehoa pätevällä hinta-laatu -suhteella) sekä ranskalaisilta OVH-Hostingin palvelimilta (=loputtomasti edullista tallennustilaa). Palvelinvuokrat on lähtökohtaisesti tarkoitettu meikäläiseltä ostettujen, palvelinta vaativien juttujen osaksi, mutta tarjoan haluttaessa myös webhotelleja tai virtuaalipalvelimia.

Konsultointi

Mikäli tarvitset konsultointia missä tahansa ylläolevista aiheista, täältä pesee ja huuhtelee.

Muuta, mitä?

Olen vuosien varrella tehnyt kaikenlaista muutakin. Tsekkaa referenssit löytääksesi esimerkkejä tehdyistä hommeleista.