Herra Pupuherra eli oikealta nimeltään Pekka Pehkonen täällä hei. Olen kolmenkympin hujakoilla oleva stadilainen koodari, joka on täyspäiväisesti järjestöhommissa softa- ja nuoriso-ohjelmakehittäjänä. Tällaisena sivuprojektina myyn multimedia-alan osaamista sitä tarvitseville. Jos joskus sattuu käymään niin että aikaa jää muuhunkin kuin tietokoneen ääressä pönöttämiseen, kulutan sitä metsäretkillä ja melomalla.

Olen koko ikäni ollut kiinnostunut tietokoneista ja kaikesta mitä niillä voi tehdä. Pääsin vuonna 2010 Helsingin yliopistoon opiskelemaan tietojenkäsittelytiedettä ja päädyin alan töihin vuonna 2013. Samaan aikaan aloin käyttää aktiivisesti Linuxia (Debian ja sen johdannaiset, lähinnä Ubuntu) Macin rinnalla. Nykyään Macista on tullut näppärä kuriositeetti Linuxien rinnalla, mutta pääasiallisessa päivittäiskäytössä on ollut Ubuntu XFCE-työpöydällä vuodesta 2015 eteenpäin. Servereille olen alusta lähtien syöttänyt Debiania enkä ole nähnyt syytä vaihtaa.

Ohjelmointikielten saralla on tullut pyöriteltyä Unixin shelliskriptien lisäksi PHP:ta, Pythonia, Javaa ja Javascriptia. Tunnetuimmat julkaisujärjestelmät mukaanlukien esim. Wordpress pyörivät PHP:lla, joten sen osaaminen on raaka välttämättömyys. Python on tullut käyttöön siinä vaiheessa kun palvelintoimintojen skriptaamiseen ei enää riittänyt pelkkä bash. Java oli yliopiston pääasiallinen opetuskieli, mutta olen käyttänyt sitä myös pienen roolipeliprojektin tekemiseen. Javascript taas on nettiselaimilla pyörivien pikkusoftien tekemiseen käytännössä pakollinen keksintö, joten sitäkin on tullut pureskeltua. Joskus hamassa tulevaisuudessa on tarkoitus myös ottaa haltuun C++ kunhan sopiva projekti kävelee vastaan.

Lisäksi olen surkea ottamaan selfieitä.